La Suceava a fost dezvelită placa omagială care evidențiază intrarea Armatei Române în Bucovina


La Suceava a fost dezvelită o placă omagială care evidențiază intrarea Armatei Române în Bucovina. Evenimentul omagierii Centenarului Marii Uniri a avut loc sub egida Consiliului Județean Suceava, prilej cu care a fost dezvelită placa omagială reprezentând intrarea Armatei Române, la Suceava, la data de 6 noiembrie 1918. Au participat, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, subprefectul județului Suceava, Silvia Boliacu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situați de Urgență, Inspctoratului Județean de Jandarmi, ai Centrului Militar Județean Suceava și ai unor instituții descentralizate.

Corala “Ciprian Porumbescu”, dirijată de preot prof. Lucian Ionuț Tablan Popescu, a dat glas imnului național „Deșteaptă-te Române” și cântecului patriotic „Pe-al nostru steag e scris unire”.
Placa omagială marchează momentul intrării, în Suceava, a detașamentului de grăniceri condus de maiorul Anton Ionescu, dar a fost aleasă ziua de 5 noiembrie pentru desfășurarea festivității avându-se în vedere că, la data de 5 noiembrie 1918, s-a dat ordinul de intrare a armatei române în Bucovina.
În sala „Bucovina” a Palatului Administrativ din Suceava, Gheorghe Flutur a oferit distincția „Meritul Bucovinei” Prefecturii Suceava, șefilor instituțiilor descentralizate din județ, unor primării și instituții din subordinea Consiliului Județean Suceava.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *