Trei veterani suceveni au primit Distinctia aniversară Centenarul Marii Uniri

Prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, împreună cu șefii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar șef Adrian Buga, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, col. Costică Ghiață, Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, lt.col. Mihai Lungu, și Centrului Militar Județean Suceava, col. Mugurel Anton, s-au aflat în casele veteranilor Vasile Simion, din Grămești, și Costachi Florea, din Dolhasca, pentru a le oferi Distincția aniversară Centenarul Marii Uniri.
O a treia distincție va fi înmânată, tot la domiciliu, veteranului Gheorghe Nedelcu din Fălticeni.
Cei trei veterani nu au putut fi prezenți la Ședința festivă a Colegiului Prefectural, desfășurată la data de 27 noiembrie a.c., în sala de festivități din Gara Burdujeni, în cadrul căreia au fost acordate distincțiile aniversare Centenarul Marii Uniri.
Gheorghe Nedelcu, din Fălticeni și Vasile Simion din Grămești, sunt de-o vârstă cu țara, fiind sărbătoriți de Ministerul Afacerilor Interne în cadrul Proiectului “O viață cât un centenar”. Veteranul de război Costachi Florea din Dolhasca, fost mecanic de aviaţie pe bombardierele româneşti în cel de-al Doilea Război Mondial, a împlinit 102 ani, fiind decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică în grad de Cavaler.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *