Aerportul Suceava: noi zboruri spre Londra, Milano, Roma și București

Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea noi destinații și noi zboruri interne și internaționale, iar odată cu programul de vară se suplimenează mai multe curse.
„Menținem un permanent dialog cu companii aeriene pentru introducerea de noi destinații și noi zboruri interne și internaționale pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava. Ca urmare, se anunță deja suplimentări de curse, chiar de la începutul lunii aprilie 2019, odată cu intrarea în vigoare a orarului curselor pentru sezonul de vară 2019”, declară președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. El mai spune că au fost operate și o serie de modificări în graficul zborurilor, iar cele mai consistente suplimentări vor fi pe Londra, la extern, precum și cu Bucureștiul, la intern.
Pentru Londra-Luton  va fi introdus încă un zbor, în ziua de marți, astfel că vor fi zboruri zilnice Suceava – Londra / Londra – Suceava, iar pentru intervalul 29 martie 2019 – 1 iulie 2019, aterizare la Suceava la orele 12:00 și decolare la orele 12:35, urmând ca de la 1 iulie 2019, aterizare la Suceava la orele 03:45 și decolare la orele 06:00. De asemenea, începând cu 16 septembrie vor fi 11 zboruri săptămânale pe destinația Londra, pentru că se mai introduc 4 frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, cu aterizare la Suceava la orele 12:20 și decolare la orele 12:55.
În ceea ce privește destinația Roma  se introduce încă un zbor și se modifică zilele în care operează. Astfel, dacă acum sunt curse în zilele de miercuri și duminică, în noul program vor fi zboruri marți, joi și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 11:50 și decolare la orele 12:20. Pentru Milano  se introduce un zbor, în ziua de joi și vor fi continuate cursele din zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, cu aterizare la Suceava la orele 19:00 și decolare la orele 19:30. Se va modifica programul de operare cu Bologna. Dacă în prezent sunt curse în zilele de joi și sâmbătă, se vor opera zboruri marți și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18.45 și decolare la orele 19.15.
Pe cursele interne, TAROM suplimentează numărul de curse pentru București cu încă șase zboruri săptămânale, în fiecare zi a săptămânii, mai puțin sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18:50, iar decolare la ora 19:15. „Aceste curse operează începând cu luna martie 2019, urmând să fie perfectat și orarul zborurilor pentru programul sezonului de vară 2019”, mai spune Gheorghe Flutur. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, declară că va continua discuțiile cu companiile aeriene pentru a se introduce pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava și alte zboruri, noi destinații, interne și internaționale.
„Ne dorim ca foarte curând sa fie introduse zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid, Paris etc, sau legături cu destinații partenere, din Germania, de exemplu. De asemenea,  îmi exprim speranța, că în  perioada următoare, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava să avem o bază permanentă pentru cel puțin două aeronave”, a mai spus Gheorghe Flutur.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *