Metrul de autostradă, de la Suceava, a fost construit ilegal

Autostrada cu lungimea de un metru, de la Suceava, anunțată de afaceristul sucevean Ștefan Mandachi, a fost realizată fără autorizație de construire, pe un teren cu destinație agricolă. Metrul de autostradă a fost construit în această iarnă, pe un teren arabil aflat pe raza comunei Bosanci, pe marginea drumului DN2/E85, la 4 km de la ieșirea din Suceava spre Fălticeni, pe partea stângă, lângă un panou publicitar.
Primarul comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a spus ca Ștefan Mandachi nu a cerut autorizatie pentru metrul de autostrada. Mai mult, autorităţile locale din comuna Bosanci spun că este vorba despre o ilegalitate. Mandachi este acuzat că nu avea autorizaţie de construcție şi a schimbat destinaţia unui teren agricol. Miron a menționat că a aflat depre lucrările de acolo chiar în ziua construirii, dar, când s-a dus să verifice ce se întâmplă, platforma era deja construită, iar pe șantier nu se mai afla nicio persoană în măsură să îi răspundă la întrebări. „Ei au venit într-o zi și au făcut tot acolo. Eu m-am deplasat acolo după ce am fost anunțat de cetățeni despre ce autobandă se construiește acolo. Am văzut doar o fâșie de beton și mai erau și niște bare metalice. Dar nu a fost nimeni în măsură să îmi spună ce și cum se construiește acolo, a spus primarul Neculai Miron. Ulterior, compartimentul de urbanism al Primăriei Bosanci l-a identificat pe proprietarul terenului, care nu este Ștefan Mandachi, dar despre care primarul consideră că ar putea fi un apropiat al afaceristului. „L-am identificat pe proprietar. Probabil este un prieten de-al dumnealor. Alte demersuri nu am făcut, doar am identificat proprietarul. Probabil își vor lua bucățica de beton pe care au făcut-o acolo. Doar n-o să lase fâșia de beton turnată pe câmp, pe teren agricol. Probabil își vor lua-o. Își fac ei acum planurile lor, probabil publicitate, ce doresc, dar apoi cred că o vor lua de acolo”, a mai spus Neculai Miron. Edilul comunei sucevene Bosanci spune că deocamdată nu a dispus sancționarea proprietarului sau beneficiarului pentru executarea unor lucrări neautorizate. Mai mult, primarul este convins că platforma betonată va fi desființată după evenimentul din data de 15 martie 2019.
Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi a anunțat zilele trecute că a construit o autostradă cu lungimea de un metru, demersul fiind parte a unei campanii intitulată „România vrea autostrăzi”.
Metrul de autostradă va fi inaugurat la 15 martie, simultan cu întreruperea activității în unitățile pe care tânărul le administrează. Demersul a dobândit numeroși susținători care fie au anunțat că participă la inaugurare, fie că își vor întrerupe activitatea timp de 15 minute.
Între timp, până la inaugurare, platforma a fost acoperită cu un strat de prundiș, iar indicatoarele au fost tăiate cu flexul de la rădăcină.
 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *