Primarul din Câmpulung Moldovenesc lasă orașul fără presă

În municipiul Câmpulung Moldovenesc nu se mai vând începând de luni, 18 martie 2019, nici un fel de ziare și reviste. Unicul distribuitor de presă a închis temporar chioșcurile și protestează astfel pentru că se consideră hărțuit de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură.

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc i-a trimis de două ori ordin de evacuare pentru spațiile pe care chioșcurile de presă le ocupă în municipiu, pentru că nu există un contract de închiriere cu municipalitatea, chiar dacă unul dintre chioșcuri nici nu se află pe terenul primăriei, ci pe un spațiu privat.

Distribuitorul de presă, o firmă din Suceava, a încercat să închirieze legal spațiile de la primărie și să plătească pentru ele, dar s-a lovit categoric de refuzul primarului liberal Mihăiță Negură. Edilul s-a înfuriat și pentru că ziariști de la diverse canale media s-au interesat despre acest caz și a întețit presiunile de evacuare a chioșcurilor de ziare.

Primarul câmpulungean nu se află la primul conflict cu presa, dar până acum nu s-a războit cu distribuitorii de presă, ci cu ziariști sau cu conducerile unor publicații sau canale media. Desființarea chioșcurilor de ziare din localitate lasă fără principala sursă de informare populația care nu are acces la versiunile online ale publicațiilor și lasă fără locuri de munca angajații chioșcurilor de ziare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *