Proprietarul unui magazin, spart de hoți, s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă

Un proprietar de magazin din Vatra Moldoviței poate candida la titlul de cel mai ghinionist păgubaș. Omul a chemat poliția pentru că i-a fost spart magazinul iar hoții i-au luat o mică sumă de bani și câteva bunuri, în valoare totală de cca 1500 de lei.

Astfel, pe data de 4 mai 2019, polițiștii Secţiei Nr. 14 Poliţie Rurală Vama, aflați în executarea serviciului de patrulare au fost sesizaţi  de proprietarul unui magazin din Vatra Moldoviței despre faptul că, în noaptea de 4 spre 5 mai 2019, hoții i-au pătruns în incinta societății comerciale pe care o administrează și au sustras o suma de bani, precum și articole de încălțăminte. El a precizat că în interiorul magazinului sub o tejghea avea o suma mică de bani care ar fi i-a fost sustrasă, constatând totodată că din magazin au fost luate mai multe bunuri care însumează valoarea de aproximativ 1500 lei. În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt calificat”.

Apelul la polițiști i-a adus însă mai mult ghinion decât hoții, pentru că, la sosire, oamenii în uniform au observat că în magazine se aflau țigări de contrabandă și alcool fără acte de proveniență. În timpul cercetării locului faptei au fost identificate în interiorul magazinului mai multe pachete de țigarete, de provenienţă extracomunitară, respectiv 2240 bucăți țigări marca Marble fără timbru fiscal și acte de proveniență, cu o valoare de piață de aproximativ 1232 lei, precum și 9 recipiente din sticlă de plastic a câte un litru fiecare, fără a fi inscripționate sau imprimate timbru fiscal, cu o valoare de 270 lei, cu privire la care proprietarul nu a putut oferi mai multe detalii.

Pentru că proprietarul localului nu a putut oferi nici o explicație, s-a ales cu dosar penal pentru contrabandă. În plus, polițiștii i-au confiscate 9 litri de alcool și 2240 de țigări, în valoare de încă aproape 1500 de lei, pe lângă paguba de aceeași valoare provocată de hoți.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *