La Aeroportul Suceava, au început lucrările la noul terminal

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inaugurat începerea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava, precizând că lucrările se vor finaliza în termen de un an.
Flutur a spus că speră că peste un an Aeroportul Suceava va avea capacitatea să proceseze, să primească circa 700.000 de pasageri anual.
El a explicat că prin realizarea noului terminal, capacitatea de procesare va ajunge la circa 400 de pasageri pe oră.
Aeroportul Suceava a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în ultimii doi ani și jumătate și că este o poartă de intrare în Bucovina, în județul Suceava. „Este foarte important pentru noi pentru că acum lucrăm și cu containere să facem față”, spune Gheorghe Flutur.
„Am fost obligați să găsim o soluție urgentă de finanțare până ce se hotărăște guvernului cine este și cine nu este eligibil pe fonduri europene. Noi nu putem să pierdem pasagerii care s-au îndreptat deja spre Suceava. Este o investiție de peste 14 milioane de lei, 3,4 milioane de euro, o investiție foarte necesară pentru zona de nord a României. Deja, în momentul de față ave 117.000 de pasageri până acum. Înseamnă că vom depăși 400.000 de pasageri în acest an, o creștere de 16 la sută față de aceeași perioadă a anului 2018”,  mai spune Gheorghe Flutur.
El remarcă că circa 10 la sută dintre pasageri sunt din Ucraina și că încep să vină din ce în ce mai des pasageri din nordul Republicii Moldova, ceea ce înseamnă că a crescut gradul de adresabilitate.
Flutur susține că a convenit cu constructorul ca în termen de un an să fie finalizată lucrarea. „Ei au promis că până va veni vremea rece vor încerca să facă scheletul și să închidă carcasa noului terminal să poată lucra iarna la partea de interioare”, declară președintele Consiliului Județean Suceava.
Totodată, se lucrează și la extinderea parcării, urmând ca în două etape să fie create încă circa 300 de locuri de parcare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *