A început simularea examenului de Bacalaureat

Elevii de clasa a XII-a dau, în această săptămână, simularea probelor pe care le vor susţine la examenul de Bacalaureat.

Astfel, prima probă este programată astăzi, la limba şi literatură română. Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului şi specializării a fost programată pentru miercuri, iar joi, 31 martie 2022, vor da proba doar candidaţii care trebuie să fie examinaţi la limba şi literatura maternă.

După două săptămâni, pe 14 aprilie 2022, vor fi afişate şi rezultatele, care însă nu vor fi făcute publice. Ele vor fi analizate la nivelul claselor de către profesori, elevi, părinţi şi la nivelul şcolilor în structurile profesorale.

Probele de simulare pot fi trecute ca note şi în catalog la materiile specifice la care sunt susţinute, dar pentru acest lucru părinţii elevului trebuie să facă o solicitare scrisă la nivelul unităţii şcolare. Mai mult, analizând notele obţinute de toţi elevii eligibili, şcoala trebuie să facă un raport care să includă un plan de acţiuni pentru a remedia, dacă este cazul, situaţia elevilor.

Candidaţii trebuie să se prezinte în sălile de clasă unde au fost repartizaţi la cel târziu ora 8:30, iar proba începe de la ora 9:00, când se desigilează plicurile care conţin subiectele. Elevii au la dispoziţie 3 ore pentru a răspunde la toate cerinţele în format scris, timpul începând să se scurgă din momentul în care subiectele au fost distribuite la toţi tinerii din sala de examinare.

Şi elevii de clasa a VIII-a se pregătesc pentru simularea Evaluării Naţionale, care va avea loc la începutul lunii aprilie: pe 4 aprilie proba scrisă la limba română, pe 5 aprilie la matematică, iar pe 6 aprilie la limba maternă. Şi aceste rezultate vor fi afişate pe 14 aprilie 2022.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *