Întrunire a premierilor statelor NATO din Europa de sud-est

Premierul Nicolae Ciucă participă astăzi la Sofia, în Bulgaria, la o reuniune a şefilor de guvern ai statelor NATO din Europa de sud-est.

Întâlnirea are loc la scurt timp după summitul extraordinar al alianţei de la Bruxelles, iar tema centrală va fi legată tot de războiul din Ucraina.

Reunirea premierilor din statele NATO din Europa de sud-est care este găzduită de prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, la Sofia, oferă posibilitatea în plus de a amplifica consultările asupra consecinţelor invaziei Rusiei în Ucraina şi a securităţii din Europa de sud-est.

Aceste discuţii sunt organizate după summitul extraordinar NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care premierul a participat alături de preşedintele României, Klaus Iohannis.

La Sofia vor fi abordate teme legate de modul în care invazia rusă în Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi modalitatea de consolidare a coordonării şi cooperării în Europa de sud-est.

Tot în cadrul acestei reuniuni, Nicolae Ciucă va avea şi întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, cu omologul din Muntenegru, Zdravko Krivokapic, şi cu premierul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovačevski.

Tot astăzi, ministrul Apărării Vasile Dîncu îl va primi la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu pe omologul său italian, Lorenzo Guerini, aflat în vizită în România.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *