Românii pot dona bani pentru refugiaţi pe platforma Ghişeul.ro

Românii care vor să sprijine populaţia civilă afectată de războiul din Ucraina pot să doneze online, prin Ghişeul.ro, fără a fi nevoie să se autentifice în platformă, anunţă Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), într-un comunicat de presă.

”Începând din data de 23 martie 2022, cetăţenii români care vor să sprijine populaţia civilă afectată de războiul din Ucraina pot să o facă donând online, prin Ghişeul.ro, fără a fi nevoie să se autentifice în platformă. Prin doar câteva click-uri, cei care doresc să ajute cetăţenii refugiaţi în România din cauza conflictului armat din Ucraina pot contribui online la atenuarea efectelor războiului asupra populaţiei civile. Butonul ”Donaţii pentru cetăţenii Ucrainei” este accesibil pe pagina principală a platformei www.ghişeul.ro, la secţiunea ”Plată fără autentificare”, menţionează instituţia.

Şeful ADR, Octavian Oprea, a punctat faptul că sumele donate prin platforma Ghişeul.ro vor fi colectate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi folosite pentru acordarea de sprijin şi ajutoare umanitare refugiaţilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

Pentru celelalte activităţi de sprijin pentru persoanele afectate de conflictul din Ucraina, se poate accesa portalul ”Împreună ajutăm mai mult”, gestionat de Guvernul României – https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult.

Ghişeul.ro este platforma oficială de plăţi online a statului român, administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *