Taxă unică pentru turul de vizitare „Trasee Literare”

Aleșii județeni vor vota, la începutul săptămânii, modificarea structurii taxei unice de vizitare a principalelor muzee aflate în subordinea Consiliului Județean Iași.

Având în vedere faptul că Muzeul „Ion Creangă – Bojdeucă” a intrat într-un proces complex de reabilitare, el va fi înlocuit cu Muzeul „Mihai Codreanu” în turul de vizitare „Trasee Literare”. Prețul unui astfel de tur este de 30 de lei de persoană, iar cei interesați pot descoperi într-o singură zi Muzeul „Mihai Codreanu”, Muzeul „Otilia Cazimir”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „George Topirceanu”, Muzeul „Sfântului Ierarh Dosoftei Mitropolitul”.

„Muzeul Mihai Codreanu, cunoscut sub denumirea de Vila Sonet, se înscrie pe aceeași arie geografică cu Muzeul Ion Creangă — Bojdeucă, fiind considerată una dintre cele mai frumoase case memoriale, în care expunerea patrimoniului cultural respectă amplasarea în interiorul acesteia cum a fost în timpul vieții sonetistului Mihai Codreanu”, se arată în proiect.

De asemenea, consilierii județeni vor vota menținerea taxei unice de vizitare „Complex Casa Muzeelor” de 30 de lei/persoană. Cu acest bilet, turiștii pot vizita Muzeul Literaturii Române, Muzeul Teatrului Evreiesc din România, Muzeul Poeziei, Muzeul Pogromului, Muzeul Copilăriei în Comunism.

În rest, taxa de vizitare a expozițiilor permanente va fi de 9 lei pentru adulți, pentru pensionari de 5 lei, iar pentru elevi și studenți de 2 lei.

Se vor menține gratuitățile pentru anumite categorii de persoane: preșcolari, persoane cu handicap, copii din casele de asistență socială, membrii delegațiilor oficiale. De asemenea, vizitarea muzeelor aflate în administrarea Muzeului National al Literaturii Române Iași este gratuită într-o zi lucrătoare din prima săptămână din lună.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *