Facultate de Medicină, la Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a trimis, luni, solicitarea către Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea emiterii acordului necesar cu privire la terenul pe care urmează sa se construiască sediul Facultății de Medicină din Suceava.

„Noi am întocmit întreaga documentație de care era nevoie pentru obținerea unui aviz din partea Direcției de Sănătate Publică Suceava pentru terenul destinat noii Facultăți de Medicină. Am primit avizul favorabil de la DSP și putem să facem încă un pas important pentru această facultate, prin trimiterea acestui aviz împreună cu întreaga documentație întocmită de Consiliul Județean Suceava și Spitalul Județean Suceava către cele două ministere în vedere emiterii acordului privind schimbarea destinației terenului în vederea construirii sediului Facultății de Medicină și Științe Biologice. În condițiile în care terenul este proprietate publică a județului Suceava, dat în administrarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, este necesară obținerea acordului Ministerului Sănătății, precum și cel al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru schimbarea destinației”, declară Gheorghe Flutur.

El spune că s-a încheiat o etapă importantă în urma căreia s-a obținut avizul de la DSP și se așteaptă ca toate procedurile care urmează de aici încolo să se desfășoare într-un timp cât mai scurt.

„Înființarea Facultății de Medicină din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemului de învățământ sucevean, a infrastructurii în sănătate, și va fi alături de Spitalul Județean de Urgență la dezvoltarea gamei de servicii medicale pentru locuitorii din județ și din întreaga regiune. În acest sens, suntem deschiși și ne pregătim să continuam acest proiect cu Spitalul Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare”. Terenul pe care se va construi noul sediu al Facultății de Medicină a fost identificat la nivelul Consiliului Județean Suceava unde a fost constituit un grup de lucru format din specialiști din administrația județeană și din cadrul Spitalului Județean Suceava, în domeniul tehnic, urbanism, juridic și patrimoniu. Terenul pe care va fi construită noua facultate se află în incinta spitalului, în apropiere de Universitate și de Serviciul de Ambulanță Județean”, mai spune Gheorghe Flutur.

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, este funcțională din acest an universitar și are 7 programe de studii.

Pentru noua facultate este nevoie însă de noi spații didactice și administrative, iar Consiliul Județean Suceava a identificat în curtea Spitalului Județean Suceava un teren care să fie pus la dispoziția Universitatea „Ștefan cel Mare” în vederea construirii unei clădiri în care să funcționeze această facultate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *