Bonuri valorice de 50 de euro pentru românii cu venituri mici

Românii cu venituri mici ar urma să fie ajutaţi cu bonuri valorice pentru a face faţă valului de scumpiri şi sunt discuţii în acest sens în coaliţia de guvernare.

PSD propune acordarea de vouchere pentru alimentele de bază de 50 de euro, la fiecare două luni, familiilor cu copiii, persoanelor cu dizabilităţi şi pensionarilor cu venituri mici.

Tot cu bonuri valorice de 30 de euro ar urm să fie ajutaţi şi elevii din familii sărace pentru a-şi cumpăra rechizite, haine şi alimente.

Şi PNL este de acord cu ajutorul pentru alimentele de bază şi chiar a propus dublarea unora dintre vouchere.

Cea mai mare parte din aceste ajutoare ar urma să fie acordată cu fonduri europene din sumele necheltuite până acum, a explicat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu. Cel puţin 70% din măsurile pentru atenuarea efectelor creşterii preţurilor şi a urmărilor războiului din Ucraina ar putea să fie finanţate cu bani europeni, crede ministrul finanţelor.

Bonurile valorice ar urma să ajute cel puţin 3,5 milioane de persoane, români care trăiesc din venitul minim garantat şi vârstnici cu pensii mici, însă, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în coaliţie în aşteptarea liderului liberal, Florin Cîţu, care este în vizită în Statele Unite, aşa că pachetul de măsuri de sprijin nu ajunge în şedinţa de guvern de astăzi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *