Investitorii ucrainieni își mută afacerile în județul Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, 30 martie 2022, în plenul Consiliului Judeţean că în această perioadă județul Suceava are o mare oportunitate pe care trebuie să o valorifice, astfel încât mai mulți investitori din Ucraina care vor să-și mute activitățile să poată se le transfere în județul Suceava.

Sunt veniți reprezentați de la Ministerul IMM-urilor și căutăm zone, hale, parcuri industriale pentru relocări de firme din Ucraina.

El a spus că există un investitor german care vrea relocarea de la Kiev și că are nevoie de hale multe, de suprafețe cu acces.

„Apelul meu către dumneavoastră este să încercați să veniți cu soluții”, le-a spus Gheorghe Flutur consilierilor județeni.

„Sunt oportunități mari pe care trebuie să le valorificăm. Unele dintre ele pot fi și în zona Aeroportului Suceava”, spune Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Judeţean Suceava a făcut aceste precizări la dezbaterea proiectului de hotărâre privind construcția drumului alternativ dinspre Burdujeni spre Aeroport.

El a explicat că deși drumul are doar 5,4 kilometri și investiția este mică, aceasta oferă o perspectivă mare acestei zone.

„E nevoie de acest drum pentru că în orele de vârf la Aeroport nu faci față. Dăm o perspectivă și zonei industriale”, mai spune Gheorghe Flutur.

El a precizat că autoritățile județene sucevene urmează să înceapă și procedurile pentru construcția unui drum de la Aeroport spre est, spre Dumbrăveni.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *