Festivalul Național al Oălor Încondeiate, Ciocănești, 9-10 aprilie 2022

Primăria Ciocănești, Consiliul Local Ciocănești și Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, vă invită la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Național al Oălor Încondeiate, în perioada 9-10 aprilie 2022.

Evenimentul din acest an se va desfășura pe perioada a două zile, iar la el vor participa cei mai pricepuți încondeietori de ouă din țară și din străinătate.

Se vor organiza concursuri de încondeiat ouă și se vor oferi premii atât celor care păstrează stilurile autentice, cât și celor care aduc creații noi în spiritul artei tradiționale. De altfel, Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești deține o colecție unică în țară.

Festivalul va cuprinde diverse activități culturale ce au ca scop readucerea la lumină a unor tradiții uitate, precum și popularizarea unor obiceiuri din zone mai puțin cunoscute ale țării.

La ediția din acest an a festivalului, ești invitat la Târgul de Ouă Încondeiate, Târgul Meșterilor Populari și Seminarul Național ,,Patrimoniul Vernacular – Sursă de Creștere a Potențialului Turistic”.

Pe șcena festivalului vor urca interpreții de muzică populară: Ana Maria Chiloti, Viorica Macovei, Alexandru Pugna, David și Miruna Țăran, Iustina Cenușă, Cristian Pomohaci și Pamfil Roată. Rapsodul popular Pamfil Roată își va lansa și cel de-al doilea volum al cărții “M-am născut la Ciocănești”.

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate se va desfășura pe Platoul “Ștefan cel Mare” a Casei de Cultură ,,Florin Gheucă” din comuna-muzeu Ciocănești.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *