Suceava și Iași, premiate la Gala Smart City

Asociația Română pentru Smart City a organizat la Palatul Parlamentului cea de-a șasea ediție a Smart City Industry Awards (SCIA), cel mai important eveniment al anului în industria smart city. Evenimentul reprezintă un demers național pentru dezvoltarea comunităților creativ-inteligente și încurajează autoritățile centrale și locale să își asume valori și deziderate comune pentru progresul societății. După doi ani de pandemie, această ediție a avut loc fizic, reunind toți furnizorii de soluții smart city. Ediția a VI-a a galei s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Apărării Naționale.

Primăria Municipiului Suceava a fost premiată de Asociația Română pentru Smart City la cea de-a șasea ediție a Smart City Industry Awards (SCIA), cel mai important eveniment al anului în industria smart city, care a avut loc în data de 31 martie 2022, la Palatul Parlamentului, anunță primarul Ion Lungu.

Primăria Municipiului Suceava a obținut Premiul la categoria Smart Mobility pentru proiectul „Sistem integrat de transport public în municipiul Suceava”, mai spune Ion Lungu.

Același proiect a fost premiat în 2019 de Asociația Municipiilor din România cu premiul de Excelență în transport public și mobilitate.

Primăria Municipiului Iași a câștigat premiul la secțiunea Smart Governance cu proiectul „Smart City IS on”, un acronim al denumirii „Smart City Iași cONcept”, proiect în care au fost descrise strategia și viziunea orașului, realizările și perspectivele abordate.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *