Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, s-a întâlnit ambasadorul Germaniei

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a primit ieri vizita Dr. Peer Gebauer, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în România, prilej cu care a fost evidențiată importanța cooperării între cele două state, precum și oportunitățile de intensificare și extindere a parteneriatului bilateral.

Daniel Cadariu a arătat necesitatea reducerii deficitului comercial al României în relația cu Germania. Măsurile avute în vedere sunt relansarea mecanismelor instituţionale de promovare a cooperării economice atât la nivel federal, cât şi de land, respectiv Consiliul de Cooperare Româno-German şi Comisiile Mixte cu landurile Bavaria, Baden Württemberg şi Hessa, precum și intensificarea organizării de acţiuni de promovare economică – forumuri şi seminarii de afaceri cu participarea firmelor din ambele ţări.

Ambasadorul german a apreciat angajamentul ferm al României de a acţiona ca furnizor de securitate pe flancul estic al NATO, cât şi modul exemplar în care ţara noastră a gestionat criza refugiaţilor din Ucraina, oferind asistenţă şi găzduire. În acest context, referitor la firmele germane, afectate de situația geopolitică, care doresc să își relocheze investițiile, Daniel Cadariu a arătat că țara noastră rămâne un partener solid, care oferă multiple posibilităţi şi condiţii avantajoase.

În ceea ce privește turismul, datorită numărului de vizitatori germani care sosesc anual în România, dar și a prezenței pe teritoriul național a unora dintre cei mai mari touroperatori cu acționariat german, Daniel Cadariu a propus semnarea unui Memorandum de înțelegere pentru cooperarea bilaterală în acest domeniu, cu scopul maximizării fluxurilor reciproce de turiști. În acest sens, România dorește să promoveze în Germania oferte personalizate, cu accent pe segmentul balnear și de sănătate.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *