Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, condamnat la închisoare

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar de corupție. Decizia Tribunalului Neamț, pronunțată după patru ani de procese, nu este definitivă.

Pedeapsa dispusă de instanță este de 8 ani și 4 luni închisoare cu executare pentru trafic de influență și interzicerea unor drepturi, printre care ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice, scrie Mesagerul de Neamț. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influență pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală. Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

De asemenea, el a mai fost acuzat şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț începând din 2013 și era considerat mâna dreaptă a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *