Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, Ciocănești, 9-10 aprilie 2022

P

Primăria Ciocănești, Consiliul Local Ciocănești și Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, au organizat cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Național al Oălor Încondeiate, în perioada 9-10 aprilie 2022.

Evenimentul din acest an s-a desfășurat pe perioada a două zile, iar la el au participat cei mai pricepuți încondeietori de ouă din țară și din străinătate.

S-au organizat concursuri de încondeiat ouă și s-au oferit premii atât celor care păstrează stilurile autentice, cât și celor care aduc creații noi în spiritul artei tradiționale. De altfel, Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești deține o colecție unică în țară.

Festivalul a cuprins diverse activități culturale ce au avut ca scop readucerea la lumină a unor tradiții uitate, precum și popularizarea unor obiceiuri din zone mai puțin cunoscute ale țării.

La ediția din acest an a festivalului, a fost organizat Târgul de Ouă Încondeiate, Târgul Meșterilor Populari și Seminarul Național “Patrimoniul Vernacular – Sursă de Creștere a Potențialului Turistic”.

Pe șcena festivalului au urcat interpreții de muzică populară: Ana Maria Chiloti, Viorica Macovei, Alexandru Pugna, David și Miruna Țăran, Iustina Cenușă, Cristian Pomohaci și Pamfil Roată. Rapsodul popular Pamfil Roată și-a lansat și cel de-al doilea volum al cărții “M-am născut la Ciocănești”.

Festivalul Național al Ouălor Încondeiate s-a desfășurat la Casa de Cultură “Florin Gheucă” și pe Platoul “Ștefan cel Mare” din comuna-muzeu Ciocănești.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *