Certificatul de urbanism pentru construirea Spitalului Regional de Urgențe a fost semnat

Certificatul de urbanism pentru construirea Spitalului Regional de Urgențe și pentru organizarea șantierului de lucru a fost semnat de reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Costul total al proiectului este de aproximativ 421 de milioane de euro, finanțarea fiind susținută de Guvernul României și de Banca Europeană de Investiții.

City-managerul muncipiului Iași, Petru Movilă, declară că este asigurată mai mult de jumătate din sumă, bani pe care Guvernul i-a împrumutat de la Banca Europeană de Investiții.

“Este asigurată mai mult de jumătate din suma necesară investiției, peste 250 de milioane de euro. Spitalul Regional de Urgențe Iași se realizează în parteneriat cu Ministerul Sănătății care asigură finanțarea construcției acestui important spital, precum și dotarea cu aparatură, iar Primăria municipiului Iași asigură utilitățile, ceea ce înseamnă apă, canalizare, curent și gaz, bineînțeles și partea de comunicații – internet. De asemenea, Primăria municipiului Iași va asigura realizarea căilor de acces spre Spitalul Regional de Urgențe. Proiectantul este pe teren, se fac măsurători cadastrale, se fac armonizări între proiectant, construcția Spitalului Regional și furnizorii de utilități privind traseele și locul în care vor fi amplasate instalațiile și mecanismele pentru furnizarea utilităților către Spitalul Regional de Urgențe Iași”, mai spune Petru Movilă.

Spitalul Regional de Urgențe de la Iași va fi cel mai mare din zona Moldovei și este unul dintre cele trei astfel de spitale care vor fi construite în România, împreună cu cele de la Cluj și Craiova.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *