Cristinel Crețu a demisionat din funcția de la CJ Suceava

Vicepreședintele CJ Suceava, Cristinel Crețu, a demisionat din Consiliul Județean Suceava care urmează să constate vacantarea postului în ședința din 29 aprilie 2022, potrivit dispoziției de convocare a ședinței CJ Suceava.

Cristinel Crețu a depus, prin avocatul Călin Budișan, demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava și de consilier județean.

În document nu sunt prezentate motivele gestului.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de la data adoptării hotărârii de constatare a demisiei, toate funcțiile deținute de Cristinel Crețu în calitate de consilier județean și de vicepreședinte al CJ Suceava încetează.

Cristinel Crețu a fost arestat preventiv de Tribunalul Cluj în data de 5 aprilie fiind acuzat de procurorii DNA pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit anchetei procurorilor DNA Cluj, la începutul lunii decembrie 2020,  vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu, ar fi acceptat și primit, de la administratorul unei societăți comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Județean Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu, în legătură cu un alt contract de întreținere a drumurilor județene pentru care avea atribuții de verificare, i-ar fi pretins aceluiași om de afaceri o altă sumă de 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a contractului încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava.

În acest context, la data de 4 aprilie 2022, arată procurorii anticorupție, Cristinel Crețu „ar fi primit de la omul de afaceri, cu titlu de mită suma de 40.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante în interiorul clădirii CJ Suceava”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *