Aeroportul Suceava, locul 5 în România ca trafic de pasageri

Datele privind traficul de pasageri în primele 4 luni ale anului pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava confirmă concluziile referitoare la primul trimestru al acestui an, declară vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, care a precizat că atât la finalul primului trimestru al anului cât și după patru luni se înregistrează o depășire a numărului de pasageri aferent perioadelor similar pe anii anteriori, inclusiv al anului 2019, anterior pandemiei.

În primul trimestru a acestui an s-au înregistrat peste 112.000 de pasageri ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de 2019, iar la finalul lunii aprilie a fost depășit numărul de 174.000 de pasageri, creșterea față de 2019 fiind de 56%, a menționat Niculai Barbă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava arătă că datele și trendul privind numărul de pasageri procesați până la acest moment permit să se estimeze că anul acesta va fi depășit traficul de pasageri din 2019.

„În lunile martie și aprilie s-a înregistrat o activitate intensă pe aeroportul sucevean într-un context nou și cu noi provocări, determinate de criza refugiaților, care a determinat un flux semnificativ de pasageri de naționalitate ucraineană. Acești pasageri au ales destinații deservite de Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, beneficiind de proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret față de Aeroport”, explică Niculai Barbă care a adăugat că în cele două luni au fost organizate și coordonate zboruri de repatriere.

„În clasamentul aeroporturilor din România, pe criteriul număr de pasageri procesați, cel mai important criteriu după care sunt comparate aeroporturile, după primul trimestru al anului 2022, ne situăm pe un onorant loc 5, după aeroporturile mari ale tarii – Otopeni, Cluj, Iași, Timișoara, devansând aeroporturi precum Sibiu, Bacău, Craiova, Constanța etc”, spune Niculai Barbă.

El mai spune că în luna aprilie 2022, Aeroportul ”Ștefan cel Mare” Suceava a inaugurat o nouă destinație, mult solicitată și așteptată, spre Dublin, Irlanda. Aceasta va fi operată de către RYANAIR, cu două frecvențe pe săptămână, iar din 31 martie 2022, RYANAIR a reluat operarea destinației Veneția Treviso, cu două frecvențe săptămânale, destinație pe care a mai operat-o de la Suceava în sezonul de vară 2021.

Destinații și frecvențe pentru sezonul de vară 2022:

TAROM:

Bucureşti-Otopeni: 9 frecvențe/săptămână;

BLUE AIR:

Bucureşti-Otopeni: 3 frecvențe din iulie 2022;

WIZZ AIR:

Dortmund: 2 frecvențe/săptămână;

Memmingen: 2 frecvențe/săptămână;

Bologna: 2 frecvențe/săptămână;

Roma Ciampino: 4 frecvențe/săptămână;

Milano Bergamo: 6 frecvențe/săptămână;

Londra Luton: 9 frecvențe/săptămână;

RYANAIR:

Bruxelles Charleroi: 2 frecvențe/săptămână;

Dublin: 2 frecvențe/săptămână;

Manchester: 2 frecvențe/săptămână;

Milano Bergamo: 7 frecvențe/săptămână;

Roma Ciampino: 3 frecvențe/săptămână;

Veneția Treviso: 2 frecvențe/săptămână;

Viena: 2 frecvențe/săptămână.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *