Deputatul PNL Ioan Balan: “Potențialul turistic al Bucovinei începe să fie pus în valoare”

Prim vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, a apreciază, într-o declarație politică susținută în Parlament, implicarea autorităților locale sucevene, alături de autoritățile centrale, în promovarea potențialului turistic deosebit al județului Suceava.

„Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate deosebită pentru relansarea turismului românesc, în special a turismului din Bucovina. După doi ani în care sectorul turismului a fost deosebit de greu încercat de criza sanitară, măsurile adoptate la nivel guvernamental și județean reprezintă o șansă importantă pentru relansarea turismului bucovinean”, declară Ioan Balan.

Potrivit deputatului liberal sucevean, Suceava este cuprinsă în cea mai mare parte a rutelor cultural turistice identificate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

„Așadar, Suceava este prezentă pe ruta bisericilor de lemn, datorită bisericilor istorice fără egal, pe ruta muzeelor etnografice în aer liber, grație Muzeului Naţional al Bucovinei prin Muzeul Satului Bucovinean sau grație Muzeului de Artă a Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, pe ruta patrimoniului multietnic prin lăcaşele de cult din județ, pe ruta “Civilizaţia lemnului în România”, pe ruta patrimoniului material UNESCO, pe ruta “Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale” sau pe ruta destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) cu trofeul de excelență “Mărul de Aur” pentru dezvoltarea și promovarea turismului. Mai mult decât atât, Suceava figurează și în una dintre cele trei rute cultural turistice transnaționale, respectiv ruta “Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova“”, spune Ioan Balan.

Deputatul Ioan Balan a transmis parlamentarilor că are o deosebită satisfacție că simte, în sfârșit, după mult timp de așteptare, că Bucovina și potențialul turistic deosebit al județului Suceava începe să fie pus în valoare.

„Mă bucur foarte că actualul ministru al turismului a avut curajul și perseverența să propună continuarea politicii tichetelor de vacanță și în anul 2022, sprijin financiar care trebuie să stimuleze turismul în interiorul țării noastre”, mai spune Ioan Balan.

De asemenea, el a subliniat că prezența județului Suceava în majoritatea rutelor turistice din țara noastră nu ar fi fost posibilă fără implicare masivă și constantă a Consiliului Județean Suceava în susținerea investițiilor din județ și în promovarea Bucovinei la nivel național și internațional.

„Este, de asemenea, de apreciat efortul tuturor primarilor harnici din județul Suceava care au înțeles că numai prin investiții și modernizare se poate asigura dezvoltarea economiei locale și se pot crea condițiile pentru creșterea calității vieții în județ. Așa cum se prezintă situația la momentul actual, am încredere că România va ști să direcționeze toate fondurile externe nerambursabile special destinate domeniului turismului către zonele care au un potențial imens de dezvoltare”, susține Ioan Balan.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *