Ministerul de Interne trimite 50 de polițiști examinatori la Suceava

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, îşi propune ca la mijlocul lunii august să se intre în normalitate în ceea ce priveşte susţinerea examenului pentru permisul auto, iar decalajul între proba teoretică şi cea practică să fie de cel mult o lună.

Pentru atingerea acestui obiectiv, cu sprijinul Ministerului de Interne şi al prefecturilor din 25 de judeţe, în Suceava vor veni 25 de poliţişti examinatori din judeţe din ţară care vor asigura examinarea candidaţilor pe perioada zilelor lucrătoare ale săptămânii. Alţi 25 de poliţişti examinatori vor veni în weekenduri, din Bucureşti.

Potrivit prefectului de Suceava, delegarea a 25 de poliţişti examinatori din cadrul altor servicii publice comunitare, începând cu data de 16 mai a.c., va face ca timpul de aşteptare de peste 6 luni existent în acest moment să se poată reduce la aproximativ două luni pentru categoriile B şi BE, respectiv la 3 luni la categoriile C, CE şi D, estimându-se că se vor putea examina circa 5.800 de candidaţi.

Totodată, delegarea a 25 examinatori din cadrul S.P.C. Bucureşti, în trei weekenduri într-o perioadă de 3 luni, în vederea diminuării timpului de aşteptare în cazul susţinerii probei practice, va permite examinarea a circa 1.000 de candidaţi, iar timpul de aşteptare va putea fi redus cu circa o lună de zile, în funcţie de procentul de promovabilitate înregistrat la ambele probe practice.

În acelaşi timp va fi asigurată examinarea candidaţilor şi cu cei cinci poliţişti examinatori din Suceava, la care ar urma ca până la 1 septembrie să se adauge încă cinci poliţişti examinatori astfel că din toamnă activitatea serviciului să se desfăşoare cu efectivul complet.

La data de 1 aprilie 2022 urma să susţină examenul auto 8.354 de candidaţi. Se estimează că vor fi examinaţi de cei 50 de poliţişti examinatori delegaţi 6.800 de candidaţi.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, declară că, în perioada 1.11.2021 – 30.04.2022, au fost examinaţi 6.629 de candidaţi, din care 3.877 candidaţi au fost declaraţi admişi, iar 2.752 de candidaţi au fost au fost declaraţi respinşi, rata de promovare fiind de 54,42%.

Alexandru Moldovan mai spune că, urmare a situaţiei existente, s-a luat decizia de a organiza o serie de sesiuni suplimentare de examinare practică, în zilele de sâmbătă, pentru a putea asigura fiecărui candidat măcar două şanse de a susţine examenul la proba practică spre a obţine permisul de conducere, astfel încât au fost desfăşurate 19 de sesiuni suplimentare, în care au fost examinaţi 772 de candidaţi.

De asemenea aflăm că în ultimele 6 luni s-au prezentat în audienţă 3.686 de persoane, care au solicitat programarea în vederea susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere. Ca urmare a numărului foarte mare de solicitări s-a dispus preluarea dosarelor a căror termen de valabilitate expiră în următoarele 4 luni, în vederea programării. Astfel încât, în prezent există 731 de dosare preluate în cadrul audiențelor, pentru care trebuie să fie efectuate programări.

Perioada de aşteptare a candidaţilor care doresc susţinerea probei practice de traseu a ajuns la aproape 6 luni, iar activitatea de examinare practică a candidaţilor se desfăşoară în prezent doar cu 5 examinatori, dintre care doi ai serviciului şi trei delegaţi de la IPJ Suceava, unul fiind împuternicit şef al serviciului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *