Cei mai mulți bani din programul “Anghel Saligny” vin la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunță finalizarea repartizării pe județe a sumelor alocate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Județul Suceava are alocată suma de 1.663.926.046 de lei, cea mai mare din țară. Din această sumă, 950.814.883 de lei este pentru proiecte de drumuri și poduri, iar 713.111.162 pentru aducțiuni de apă și canalizare.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat, astăzi, suma de 140.560.183,17 lei, în vederea decontării facturilor pentru 235 de obiective de investiții realizate la nivel național, prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Judetul Iași va încasa suma de 1,5 miliarde de lei, pentru lucrări de apă și canalizare și drumuri și poduri, prin programul național de investiții Anghel Saligny. Bani au fost alocați în urma unor formule de calcul care au vizat procentul UAT-urilor din județ, necesarul de infrastructură, procentul populației.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *