Deputatul PNL Ioan Balan solicită investiții străine directe în județul Suceava

Prim vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, solicită ministrului Economiei, Florin Spătaru, să aibă în vedere că Universitatea Suceava este una dintre cele mai dinamice din țară și să ia în calcul să utilizeze Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV) Suceava ca punct central de înființare a unor zone industriale dezvoltate cu ajutorul investițiilor străine directe și chiar aplicarea de facilități pentru investitorii străini care își propun să dezvolte unități de producție inovative în județul Suceava și care să fructifice performanțele absolvenților USV.

Ioan Bălan îi amintește ministrului Economiei că tendința pozitivă a investițiilor străine directe care se localizează în România este unul dintre indicatorii care dau speranță că performanțele economiei românești vor fi mai bune de la un an la altul.

El explică însă că, cu toate acestea, zonele cele dezvoltate ale țării (București-Ilfov, Cluj, Arad etc) sunt cele care captează cel mai mult din acest flux de investiții, deși țara are nevoie de o coeziune economică și socială reală la nivel național.

„Așa cum ați susținut în declarații publice recente, susțineți apariția unor zone de dezvoltare bazate pe inovație și utilizarea optimală a resurselor naționale. Din câte cunoașteți, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava este una dintre cele mai dinamice universități din țară, dezvoltând programe de studii pe mai multe direcţii de cunoaştere: ştiinţe ale naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe umaniste, ştiinţe sociale, ştiinţe economice şi administrative”, declară deputatul liberal.

Mai mult, Ioan Bălan spune că performanțele deosebite ale absolvenților Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, confirmate prin încrederea angajatorilor români, ar trebui să fie cel mai puternic argument pentru elaborarea și implementarea unor politici guvernamentale stimulative pentru investițiile străine directe care ar dori să dezvolte unități de producție la Suceava.

Parlamentarul liberal sucevan își exprimă încrederea că ministrul va analiza oportunitatea adoptării unor măsuri în acest sens și îl întreabă dacă are în vedere să utilizeze Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava ca punct central de înființare a unor zone industriale dezvoltate cu ajutorul investițiilor străine directe.

Totodată, Ioan Bălan îl întreabă pe ministrul Economiei dacă va propune aplicarea unor facilități, cu caracter temporar, pentru investitorii străini direcți care își propun să dezvolte unități de producție inovative în județul Suceava și care să fructifice performanțele absolvenților Universității „Ştefan cel Mare” Suceava.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *