Masca de protecție nu va mai fi obligatorie

Începând de luni, 16 mai 2022, purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie în aeroporturile și avioanele care zboară în Europa, anunță Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

“De săptămâna viitoare, măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii în transportul aerian, aliniindu-se cu cerințele în schimbare ale autorităților naționale din Europa pentru transportul public”, susține Patrick Ky, directorul executiv al EASA, citat de Reuters.

Italia, Franța, Bulgaria și alte state europene au trecut la relaxarea sau eliminarea parțială ori totală a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Mai multe companii aeriene din Statele Unite au anunțat că nu vor mai impune obligativitatea purtării măștii din aprilie, după ce un judecător federal din Florida a decis că această măsură decisă de administrația americană a fost ilegală.

Andrea Ammon, director al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, declară că, chiar dacă purtarea măștii nu va fi obligatorie, “este important să ținem cont că, alături de distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor, aceasta este una dintre cele mai bune metode de reducere a transmiterii”.

Regulile referitoare la măștile de protecție ar putea diferi după ridicarea obligativității purtării. Unele companii aeriene vor recomanda folosirea lor în timpul zborului, în funcție de locul de decolare sau de destinație.

Purtarea măștii în mijloacele terestre de transport va fi impusă în continuare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *