Aeroportul Iași își consolidează poziția a 2-a în topul aerogărilor regionale

Conform datelor de trafic furnizate de Asociația Aeroporturilor din România (AAR), Aeroportul Internațional Iași își consolidează poziția a doua în topul aeroporturilor regionale, încheind luna aprilie cu un număr total de 139,187 de pasageri îmbarcați și debarcați. Avansul este de 480% față de aceeași lună a anului 2021, când au călătorit 23.977 de persoane, aceasta fiind cea mai semnificativă creștere de trafic înregistrată pe Aeroportul Iași, după cea din august 2018 (aprox. 143.000 de pasageri). De asemenea, în luna aprilie a acestui an au fost raportate 1219 aterizări și decolări, cu 205% mai multe comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost 400 de mișcări.

„Cu un aport important al traficului de pasageri veniți din Republica Moldova și din Ucraina, un flux crescut de călători în perioada sărbătorilor pascale și relaxarea restricțiilor de călătorie, am reușit să atingem un nou record de trafic. 140 de mii de pasageri pe parcursul unei luni înseamnă un trafic extrem de bun, mai ales pentru această perioadă a anului. Evident, cel mai mare flux de călători va fi în sezonul estival, când vor începe să opereze și cursele charter. Anul acesta avem disponibile 25 de rute directe permanente, la care vor fi adăugate 5 destinații sezoniere deservite de mai multe companii, așadar vor exista posibilități multiple de călătorie, ce vor contribui la creșterea mobilității pe Aeroportul Iași. Toate acestea arată că estimările noastre au fost corecte, ne dorim ca la finalul acestui an să depășim 1 milion de pasageri, revenind astfel la cifrele optimiste de dinaintea pandemiei. Perspective de creștere există cât timp prezentăm în continuare interes pentru companiile aeriene și pentru pasageri. Mulțumim tuturor celor care au ales să călătorească pe Aeroportul Iași, dar și celor implicați în procesarea fluxurilor de pasageri și bagaje, al căror efort merită apreciat în egală măsură”, declară Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

La nivel național, creșterea traficului pe aeroporturi, în decursul lunii aprilie a acestui an, este de 289%, fiind înregistrat un număr total de 1.829.431 de pasageri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *