Primăria Suceava intenționează să contruiască un aqua park

Primăria Municipiului Suceava a lansat procedurile pentru construirea unui aqua park, „un proiect important şi destul de complex”, declară primarul Ion Lungu.

„A fost scoasă la licitaţie documentaţia şi o pregătim pentru fonduri europene. Sigur, aparent, este o sumă destul de mare, dar este o lucrare complexă”, spune Ion Lungu.

Procedurile includ mai multe etape, printre care întocmirea studiului de fezabilitate, realizarea proiectului tehnic, întocmirea caietului de sarcini, achiziţionarea asistenţei tehnice, întocmirea documentaţiei şi depunerea proiectului pe fonduri europene.

Licitaţia este programată pentru 15 iunie, obiectivul urmând a se materializa pe o suprafaţă de 3,5 ha, la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni, acolo unde va fi construit şi viitorul complex sportiv.

Valoarea investiţiei este apreciată la 2,9 milioane de lei, constând în două ansambluri. În primul rând, este vorba despre o clădire principală cu bazine şi piscine acoperite, tobogane pe categorii de vârstă, grupuri sanitare, spaţii comerciale, birouri, spaţii administrative, vestiare şi case de bilete. Partea în aer liber cuprinde jacuzzi cu valuri, tobogane, plajă, bază de observare, post salvamar, cabine de duşuri, grupuri sanitare, spaţii tehnice şi locuri de parcare.

„Fiind una proiect complex, de aceea ne-am inspirat de la alte oraşe care au făcut asemenea aqua park-uri, să fie un sigur consultant, ca să aibă continuitate, aceeaşi strategie. Sper ca să se prezinte ofertanţi cât mai mulţi, să se adjudece licitaţia, să pregătim documentaţia pentru depunere pe fonduri europene. Nu este un moft, o întrecere cu cineva, nici cu Botoşani, cu Gura Humorului, nici cu Fălticeni. Mi se pare corect şi normal ca tinerii din municipiul Suceava, în primul rând, să aibă posibilitatea de face baie pe timp de iarnă, în spaţii acoperite şi, de ce nu?, proiectul să se plieze şi pe strategia de turism, pentru a da o densitate cât mai mare a proiectelor noi de agrement din municipiul Suceava”, mai spune Ion Lungu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *