Ion Lungu a prezentat “problemele” Sucevei, la Asociația Municipiilor din România

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din Romania (AMR), unde au fost prezenți ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor si Proiectelor Europene, Marcel Boloș, dar și directorii generali din cadrul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, Iulian Marinescu și Vasilica Baciu.

S-au discutat probleme legate de regimul juridic al imobilelor naționalizate, rămase în proprietatea statului, limitele anuale pentru finanțările rambursabile, finanțarea transportului local al elevilor, finanțarea serviciilor publice de evidență a populației, stadiul actual al Codului finanțelor publice, informare privind Aprobarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021-2027, desemnarea ADR-urilor ca AM-uri pentru POR 2021-2027, stadiul desfășurării activităților incluse în componentele PNRR, programul multianual de finanțare “Programul Termoficare”, codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

În calitate de reprezentant al AMR, în Comisia de împrumuturi locale de la Ministerul Finanțelor, Ion Lungu a ridicat problema majorării plafoanelor de trageri pentru anul 2022, de la 2000 milioane lei la 3000 milioane lei, la rectificarea bugetară din vară, plafonul la trageri pentru acest an fiind epuizat.

Totodată, edilul sucevean a pus din nou problema compensării energiei furnizate în sistemul electric prin parcuri fotovoltaice.

Ion Lungu a avut discuții la Compania Națională de Investiții (CNI), în legătură cu licitațiile de la Sala Polivalentă de 5000 locuri de la Suceava și Creșa din Dealul Mănăstirii. El declară ca este posibil să semneze contractul de proiectare și execuție la Sala Polivalentă, după data de 26 mai 2022, când este termen final la contestație, la Curtea de Apel București.

“Pentru Creșa din Dealul Mănăstirii, dacă nu sunt contestații se poate semna contractul de proiectare și execuție în prima decadă a lunii iunie”, spune Ion Lungu.

De asemenea, Ion Lungu a purtat discuții la Ministerul Dezvoltării, în legătură cu depunerea de proiecte pe “Programul Termoficare”Municipiul Suceava a atras cei mai mulți bani din acest program în perioada 2006-2021 (aproximativ 10 milioane euro), lucru care a contribuit la reabilitarea a aproximativ 40% din punctele termice și rețelele de transport – distribuție.

“Am convingerea că o mare parte din aceste probleme vor fi rezolvate, în perioada următoare”, mai spune Ion Lungu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *