[VIDEO] Un avion militar, care a zburat deasupra Sucevei, a băgat spaima printre suceveni

Un avion de vânătoare ”IAR Șoim 99” al Forțele Aeriene Române a speriat sucevenii, în timpul unui zbor demonstrativ la joasă înălțime, care a avut drept scop atragerea tinerilor suceveni către o carieră în aviația militară.

Abia după ce a fost instalată panica printre suceveni, Instituția Prefectului – județul Suceava a transmis presei un comunicat al Forțelor Aeriene Române, care anunța o campanie de promovare a carierei militare în cadrul acestei arme, inclusiv informația privind faptul că ”aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor survola locațiile”, funcție de condițiile meteorologice.

Redăm comunicatul Forțelor Aeriene Române, nebăgat în seamă de autoritățile sucevene:

”În perioada 24 – 26 mai 2022, Statul Major al Forțelor Aeriene desfășoară o campanie de promovare a ofertei educaționale a Forțelor Aeriene în garnizoanele Suceava, Piatra Neamț și Bacău.

Activitățile de promovare se vor desfășura astfel: – pe data de 24 mai, între orele 12.00-14.00, la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava; – pe data de 25 mai, între orele 12.00-14.00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț; – pe data de 26 mai, între orele 12.00-14.00, la Liceul Tehnologic „Grigore Antipa” din Bacău.

În cadrul întrunirilor, desfășurate cu sprijinul centrelor militare județene, atât elevii de liceu, cât și persoanele interesate de o carieră militară, vor afla detalii privind oferta educațională a învățământului militar de aviație, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi selecționați și a urma cursurile acestor instituții militare de învățământ superior și postliceal. Totodată, li se vor prezenta aspecte legate de cariera piloților și a militarilor Forțelor Aeriene, oferite de reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, de militari din cadrul bazelor aeriene și de la subunitățile de radiolocație ai Brigăzii 76 Supraveghere, Cercetare și Avertizare Timpurie prin Radiolocație.

La sfârșitul fiecărei activități, în funcție de condițiile meteorologice, aeronave aparținând Forțelor Aeriene Române vor survola locațiile.

Activitatea este condusă de reprezentanți ai Oficiului personal și mobilizare din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar la activitate pot participa atât elevii din clasele terminale din colegiile tehnice și reale din județele vizate, respectiv Suceava, Neamț și Bacău, cât și persoanele interesate de o carieră militară.”

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *