Cristinel Crețu va fi judecat la Tribunalul Suceava

DNA Cluj a trimis dosarul în instanţă.  În cauza mediatizată prin comunicatele 326/VIII/3 din 5 aprilie 2022 şi nr. 324/VIII/3 din 4 aprilie 2022, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Creţu Silviu-Cristinel, la data faptelor vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În cursul lunii decembrie 2020, inculpatul Creţu Silviu-Cristinel, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul Consiliului Judeţean Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituţie cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente.

Aceste demersuri ar fi avut loc în contextul unor neînţelegeri intre autoritatea judeţeană Suceava, beneficiara proiectului, şi asocierea din care face parte firma omului de afaceri. Contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est axă rutieră strategică 1: Iaşi – Suceava.

Într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, având atribuţii de coordonare a Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfăşurarea fără impedimente a unui acord cadru având ca obiect lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene, pe timp de vară şi iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte.

Ulterior, la data de 29 martie 2022, inculpatul ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiţi de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.

În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deţinute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *