Începe Cucuteni Jazz Fest 2022

Cucuteni Jazz Fest 2022 va avea loc la Sitului Arheologic Cucuteni, la 55 de km de Iaşi. În cele 3 zile de festival, artişti din România şi Republica Moldova vor încânta publicul cu piesele lor de jazz şi soul. Pe lângă spectacolele tematice, vor avea loc şi activităţi în aer liber precum ateliere creative de ceramică, bijuterii, din mărgele şi din sârmă de cupru, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

La ediţia din acest an, într-un loc încărcat de istorie, mai ales pentru regiunea Moldovei, vor urca pe scenă artişti consacraţi ai scenei jazz naţionale şi internaţionale, dar şi debutanţi aflaţi la prima apariţie. Festivalul va fi prezentat de Florian Lungu, un nume puternic jazzului al românesc. Organizatorii spun că acţiunea constă în crearea unui spaţiu cultural atipic în natură, conectat la natură, influenţat de natură.

În prima zi a festivalului, respectiv 10 iunie a.c., începând cu ora 19:00, vor urca pe scenă: Atom de CarbonAndra Botez şi Artist VI Band, trupă venită din Republica Moldova. În cea de-a doua zi, vor avea loc şi work-shop-urile creative, ateliere de olărit şi momente de dans, ca mai apoi, concertul să fie continuat de artiştii LM Jazz Unit&Thomas Gruss (RO-DE)Duo Jazz Gârlea şi Adishana-Somos (DE-PO). În ultima zi, duminică, 12 iunie a.c., vor suţine concerte cei de la CALI QuartetKolo Yolo (UA) şi Jam Session interetnic. Evenimentul este organizat de Liviu Mărculescu, membru al trupei Balkanamera JazzQ şi fondatorul Asociaţiei Culturale „CartelArte LM”.

Accesul la eveniment se va face pe baza de bilete. Acestea pot fi achiziţionate online, de pe platforma bilet.ro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *