Comuna Cornu Luncii și-a comemorat eroii

Primăria Cornu Luncii, în colaborare cu Filiala Suceava a Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria”, cu școlile și parohiile din comună, au organizat depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor din Cornu Luncii și Păiseni.

La omagierea eroilor au fost prezenți zeci de localnici, cu mic cu mare, mulți îmbrăcați în costume populare, dar și cadre militare din Timișoara, Vatra Dornei, Suceava și Fălticeni.

De asemenea, au fost prezente mai multe oficialitati din judetul Suceava: deputatul Gheorghe Șoldan, deputatul Mirela Adomnicai, subprefectul Florin Sinescu, secretarul general al Consiliului Judetean Suceava, Petru Tanase.

Momente deosebite s-au consumat la Panteonul Eroilor din satul Cornu Luncii și la monumentul sublocotenentului (post-mortem) Ioan Grosaru, ”eroul poet de la Păiseni”, căzut la datorie în Irak în urmă în urmă cu 12 ani, dar și a altor 31 de eroi români căzuți în teatrele de operații din Irak și Afganistan.

În cadrul ceremoniei de la Păiseni, autoritățile, dar și cadrele militare și localnicii merituoși, au primit diplome din partea Primăriei Cornu Luncii, Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” și Direcției Județene de Tineret și Sport.

Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat că, în fiecare an, localnicii, dar și autoritățile dau o atenție deosebită zile de comemorare a eroilor, acesta fiind spiritul bucovinean.

”An de an, noi comemorăm cu mult drag eroii comunei noastre din cele nouă sate și întotdeauna alături de noi este Armata Română”, a mai spuns Gheorghe Fron.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *