USR-istul Timofciuc vrea să candideze la funcția de primar al Iașului

Consilierul local Răzvan Timofciuc, liderul grupului USR din Consiliul Local Iaşi, a anunțat pe reţelele de socializare că se va înscrie în competiția internă a USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Municipiului Iași.

În 2016, intram în Consiliul Local și de atunci mă lupt cu un sistem corupt din Primăria Iași. Da, pot vorbi despre reușite: de la săli de sport pentru care am obținut  finanțare, refacerea unor pasaje pentru pietoni care de zeci de ani stăteau în degradare, dotarea școlilor cu videoproiectoare sau investiții punctuale în realizarea de parcuri. Pot vorbi despre cum am reușit singur, fără avocați, să îl inving pe Chirica în instanță și să obțin acces la documente de interes public care confirmau suspiciunile de corupție. Pot vorbi despre sute de ieșeni pe care i-am întâlnit personal în toți acești ani și ale căror of-uri le-am ascultat și interpelat din Consiliul Local.  Am fost vocea celor fără voce, puterea celor fără putere.  Dar îmi dau seama că e nevoie de mai mai mult. E nevoie să schimbăm acest sistem falimentar, care de 30 de ani ne servește aceeași ciorbă reîncălzită, nu doar să luptăm împotriva lui. Aceiași oameni care trăiesc în trecut, dar au pretenția să ne conducă în viitor, ne promit din 4 în 4 ani că de data asta va fi altfel. Și nu a fost altfel și nici nu va fi altfel. E nevoie să pășim într-o altă etapă a vieții noastre ca oraș, cu oameni rupți de tarele trecutului, onești, curajoși și care slujesc doar interesul public! Vă invit să construim, împreună, mișcarea pentru schimbare”, declară Răzvan Timofciuc.

La finele anului trecut, Agenţia Naţională de Intergitate (ANI) a dat un verdict dur, acuazându-l pe Răzvan Timofciuc de incompatbilitate.

„În exercitarea mandatului 2016 – 2020, Timofciuc Răzvan a participat la deliberarea şi adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local Iaşi privind nominalizarea reprezentanţilor Consiliului în C.A. ale unităţilor de învăţământ preuniversitar din Municipiul Iaşi pentru anii şcolari 2018 – 2019, respectiv 2019 – 2020, în baza cărora soţia persoanei evaluate a fost numită membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional de Artă Octav Băncilă Iaşi”, se arată în comunicatul ANI.

Tot anul trecut, Timofciuc susţinea, în cazul tramvaielor PESA, că tramvaiele nu pot fi urnite din loc dacă este gheaţă pe reţeaua fir contact.

„Toate aceste lucruri trebuiau prevăzute în caietul de sarcini la momentul când a fost realizat pentru licitaţia de achiziţie”, spunea Răzvan Timofciuc.

Noile tramvaie PESA sunt dotate cu softuri care opresc vehiculul atunci când apar fluctuaţii de tensiune peste limitele normale la reţeaua fir-contact, iar promoroaca de pe reţeaua fir-contact nu poate fi dislocată decât în două moduri: fie se topeşte, fie se înlătură manual.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *