Ziua Culturii Fălticenene

În acest an, pe data de 15 iunie a.c., de Ziua Culturii Fălticenene, Asociația Fălticeni Cultural împlinește 10 ani de când organizează acest eveniment cultural și lansează proiectul Gala ‘’10 pentru Fălticeni’’ pentru următoarele categorii: Literatură, Sport, Sănătate, Arte vizuale, Muzică, Ecologie, Asistență socială și umanitară, Jurnalism, Artă teatrală, Educație.

Asociația lansează comunității fălticenene invitația de a nominaliza activitatea persoanelor, asociațiilor sau instituțiilor care se încadrează în categoriile menționate mai sus.

Nominalizările sunt așteptate pe adresa: asociatiafalticenicultural@yahoo.com

Perioada trimiterii propunerilor este: 10 mai – 10 iunie 2022.

Gala de premiere a valorilor orașului Fălticeni va avea loc în seara zilei de 15 iunie 2022, de la ora 19:30,  înaintea Concertului extraordinar al Filarmonicii “George Enescu” Botoșani, organizat de Asociația Fălticeni Cultural.

Ziua Culturii Fălticenene va începe cu Slujba de pomenire a personalităților fălticenene, care va avea loc la Catedrala ”Învierea Domnului”, de la ora 10:00, și va continua cu activități culturale adresate publicului larg.

Începând cu ora 13:00, va avea loc, la Biblioteca ”Eugen Lovinescu”, vernisajul expoziției de pictură a Maestrului Mihail Gavril și decernarea titlului de cetățean de onoare.

Și în acest an, Ateneul Național Iași este prezent la Fălticeni, pe data de 15 iunie a.c., cu spectacolele ”Făt Frumos din lacrimă” (ora 12:00) și ”Comedie cu olteni” (ora 17:00), care vor avea loc la Centrul Cultural ”Gr. V. Birlic” Fălticeni.

De la ora 20:30, iubitorii de artă sunt așteptați în număr cât mai mare în fața Primăriei Municipiului Fălticeni, unde va avea loc Concertul extraordinar al Filarmonicii “George Enescu” Botoșani. Dirijor: Iulian Rusu. Invitați de onoare: Grupul vocal DIMMA’S și soprana NICOLETA MAIER de la Opera Națională Română Iași.

Concursul de recitare Poetul lunii: ”Nicolae Labiș” va avea loc pe data de 16 iunie 2022, de la ora 16:00, la Sala ”Draga Olteanu Matei” (lângă Clubul Copiilor Fălticeni).

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *