Ion Lungu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu ambasadorul României în Belgia

Primarul Sucevei, Ion Lungu, anunță că a avut, la Bruxelles, întâlniri cu cu Ambasadorul României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, cu adjunctul ambasadei, bucovineanul Doru Hrișcă, dar și cu Cécile Jodogne și Quentin van den Hove, primarul și viceprimarul orașului Schaerbeek din Belgia, cu care Suceava se află în parteneriat.

„Am avut o întâlnire la Primăria Schaerbeek din capitala Belgiei cu primarul Cecile Jodogone și cu viceprimarul Quentin van den Hove. Cu cest oraș municipiul Suceava are aprobat în Consiliul local un Acord de  Parteneriat, aici lucrând foarte mulți suceveni. În Consiliul local din Schaerbeek sunt prezenți trei români”, declară Ion Lungu.

El spune că tranziția verde, energia regenerabilă și orașul inteligent au fost temele abordate în cadrul discuțiilor.

„Am convenit să dezvoltăm colaborarea și în domeniul fondurilor europene, fiind felicitați de reprezentanții ambasadei și  ai Primăriei Schaerbeek pentru selectarea Sucevei între cele 100 de orașe  europene. Vom continua schimbul de experiență între cele două orașe în domeniul educației, cultural, administrativ, al afacerilor și în domeniul sportiv”, mai spune Ion Lungu.

El a mai anunțat că s-a convenit organizarea unui concert dedicat culturii române, în luna decembrie 2022.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *