Ordin de începere a lucrărilor pentru gaz metan în 16 localități din județul Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru localitățile Berchișești, DrăgoieștiCiprian Porumbescu, DărmăneștiFântâna MareBoroaiaBogdănești, Horodnic de Sus, Marginea, Vadu Moldovei, Preutești, Cajvana, Botoșana, Comănești, Pârteștii de Jos, Cacica, care se adaugă la localitățile Arbore, Iaslovăț, Volovăț, Burla, Milișăuți, Solca, Hănțești, Adâncata, Pojorâta, Fundu Moldovei, Rădășeni, Cornu Luncii, Udești, Salcea, FântâneleVerești și Liteni.

”După eforturile făcute ani de zile de autoritățile sucevene, unele eșuate, rămânând să fie plătite de comunitățile locale, în sfârșit, în această vară, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, pe care l-am susținut încă din vara anului trecut, mai întâi în PNL și apoi în Coaliția de Guvernare, aduc aminte că 37 de localități sucevene intră în linie dreaptă cu finanțarea rețelelor de gaze natural”, declară Gheorghe Flutur.

”În total, în ultimele două săptămâni, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației s-au aprobat proiecte de circa 220 milioane de euro pentru 33 de localități și mai sunt în așteptare proiecte ale altor 50 de primării, care ar urma să fie finanțate cu circa 50 de milioane de euro”, spune Gheorghe Flutur.

El mai spune că, în afara acestor proiecte, au fost aprobate pe fonduri europene aducțiuni de gaz pentru Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.

”Pentru mine, ca șef al administrației publice județene, este o mare mulțumire că am reușit să conving autoritățile de la București, de necesitatea finanțării aducerii gazului metan ca sursa alternativă de încălzire pentru populație. Alături de aceste investiții, fiecare primărie din județul Suceava va primi minim un proiect de apă sau canal începând din această vară, însumând alte 330 milioane de euro. Acest lucru înseamnă creșterea confortului și a serviciilor publice destinate populației din județul Suceava”, transmite Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *