Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a făcut publică lista cu statusul pentru programul IMM AGRI-FOOD în urma soluționării contestațiilor

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului face publică lista cu statusul solicitanților pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), în urma soluționării contestațiilor depuse la pre-evaluarea automată și anunță că au fost transmise, în total, 3.469 de decizii privind acceptarea de principiu la finanțare.

Pentru aplicanții acceptați în urma pre-evaluării, în limita bugetului alocat măsurii, aplicația informatică va genera contract de acordare a ajutorului de stat, care se va regăsi în contul aplicantului, și va trimite pe adresa de corespondență un mesaj de atenționare în acest sens.

Aplicanții vor intra pe www.granturi.imm.gov.ro, vor introduce codul IBAN al întreprinderii (cont curent sau cont de grant), vor încărca dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), vor descărca contractul de acordare a ajutorului de stat, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat și, ulterior, îl vor transmite în aplicație în maxim 5 zile calendaristice de la primire, dar nu mai târziu de data limită prevăzută în schema de ajutor – OUG nr. 61/2022, respectiv 30 iunie 2022.

„Doresc să atrag atenţia asupra termenului de 5 zile şi rog aplicanţii să se încadreze în limita de timp stabilită pentru semnarea și transmiterea contractului de acordare a ajutorului de stat și, astfel, să evităm situațiile nedorite de respingere la finanțare din acest motiv”, declară Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Beneficiarii care au îndeplinit toți pașii procedurali, respectiv au semnat și transmis contractul de acordare a ajutorului de stat, vor deschide conturi curente distincte pentru proiect la instituţia parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea măsurii pe perioada de derulare a acesteia.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *