CJ Suceava depune un proiect de consolidare a Cetății de Scaun

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord–Est, la o ședință privind alocările financiare pentru această regiune.

În cadrul întâlnirii, desfășurată în prezența conducerii ADR Nord–Est, s-a evidențiat faptul că cele șase județe din Regiunea de Nord–Est vor avea la dispoziție o alocare financiară de 1,7 miliarde de euro.

Consiliul Județean Suceava a prezentat un număr mare de proiecte, pornind de la cele de reabilitare energetică, digitalizare rețelelor edilitare, apă, canal și gaze naturale din județul Suceava, precum și proiecte de infrastructură rutieră.

Gheorghe Flutur declară că, în cadrul întâlnirii, a prezentat un proiect de infrastructură rutieră, pentru care CJ Suceava are documentația întocmită, pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri care fac legătura între Fălticeni și Mălini, prin Horodniceni și Cornu Luncii și orașul Gura Humorului prin Valea Moldovei și Slatina. Proiectul include și modernizarea podului de la Cornu Luncii, peste râul Moldova. Valoarea estimată a proiectului este de 69 de milioane de euro.

La sfârșitul acestui an, CJ Suceava va finaliza drumurile care fac legătura dintre județul Suceava și Harghita, prin pasul Bilbor și cu județul Bistrița–Năsăud, pe la Grădinița – Coșna iar prin acest proiect de 69 de milioane de euro pregătim un traseu turistic extrem de atractiv pentru a asigura legătura cu județul Neamț și care va pune în valoare zona Mălini – Borca, spre lacul Bicaz și Borsec.

De asemenea, echipa din cadrul Consiliul Județean Suceava pregătește un proiect de conservarea a patrimoniului cultural prin tehnologii digitale. Proiectul are în vedere crearea unei baze de date modernă cu tradițiile și obiceiurile din județul Suceava.

Gheorghe Flutur mai spune că CJ Suceava are în vedere un proiect pentru etapa a doua de consolidare a Cetății de Scaun a Sucevei, pentru porțiunile care nu au fost incluse în prima etapă. În acest va fi realizat un Proiect Tehnic pregătit prin Muzeul Național al Bucovinei, urmând depunerea cererii de finanțare prin Programul Operațional Regional.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *