Comuna Ciocănești din județul Suceava s-a înscris la ”Best Tourism Villages”

Șase localități din România s-au înscris în competiția „Best Tourism Villages”, o inițiativă a Organizației Mondiale a Turismului (OMT), dedicată recunoașterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinații turistice rurale, anunță Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Astfel, s-au înscris Biertan (județul Sibiu)Ciocănești (județul Suceava)Costești (județul Vâlcea)Eibenthal (judetul Mehedinți)Rășinari (județul Sibiu) și Râu Sadului (județul Sibiu).

În prima etapă a concursului, candidaturile au fost evaluate de către specialiștii din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), pe baza informațiilor transmise de aplicanți. Punctual, au fost luate în considerare criteriile de eligibilitate și de selecție, conform ghidului oferit de OMT, precum și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor, atașate înscrierilor. Ulterior, au fost demarate verificările pe teren, în vederea stabilirii conformității datelor transmise. În încheierea procesului, va fi stabilit un punctaj pentru fiecare sat care a intrat în competiție.

Conform regulamentului, primele trei sate care au acumulat cele mai mari punctaje vor fi propunerile României pentru concursul derulat de OMT, calificându-se astfel în etapa desfășurată la nivel mondial.

Satele dezvoltate din punct de vedere turistic, dar care nu au întrunit pe deplin criteriile pentru a fi desemnate „Best Tourism Villages”, vor putea fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *