Mai multe localități ieșene rămân fără apă potabilă

Din cauza lipsei apei brute la sursa Hălceni, ApaVital nu poate furniza apă necesară procesului de tratare.

În aceste condiții, în perioada 22 – 23 iunie 2022 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă din ziua de miercuri, 22 iunie a.c., ora 9:00, până joi, 23 iunie a.c., ora 7:00, către utilizatorii din localitățile Fântânele din comuna Fântânele, Onești și Plugari din comuna Plugari, Chișcăreni, Hălceni și Mitoc din comuna Șipote, Hermeziu, Zaboloteni, Vladomira și Trifești din comuna Trifești, Perieni, Bălteni și Probota din comuna Probota, Iacobeni, Broșteni, Vlădeni, Alexandru cel Bun, Borșa și Vâlcelele din comuna Vlădeni, Șoldana din comuna Andrieșeni.

În perioada 22 – 24 iunie 2022 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 20:00 – 10:00, către utilizatorii din localitățile Todirești și Stroiești din comuna Todirești.

ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *