Sorin Cîmpeanu: ”Doar 6% dintre elevi știu să scrie perfect românește”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, despre rezolvarea subiectelor la Evaluarea Naţională, că doar 6% dintre elevi au putut să scrie perfect româneşte iar 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie.

Sorin Cîmpeanu s-a referit la rezolvarea subiectelor de la limba române, arătând că sunt itemi care au avut un procent mic de rezolvare, el dând exemplul itemului 8 de la subiectul 1, unde doar 6% dintre elevi au rezolvat integral corect exerciţiul care vizează scrierea corectă.

Cu alte cuvinte, doar 6% au putut să scrie perfect româneşte. Este o concluzie tristă, dar importantă pentru a ştii ce avem de făcut. Mai exact, verbele a vrea, a fi, sau substantivul stradă, adjectivul mândru sau acordul pronumelui cu substantivul, 14% nu ştiu să scrie corect niciunul din cuvintele date la forma cerută”, declară Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu spune că la un alt item, doar 43% dintre elevi ştiu să identifice verbele. ”21% nu au identificat nici măcar un verb”, mai spune Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că un alt rezultat arată că ”doar 37% dintre elevi au ştiut să identifice corect o propoziţie principală şi una atributivă. Alte observaţii, 8% dintre elevi nu pot identifica o informaţie prezentată explicit în primul enunţ al unui text dat. 57% dintre elevi au probleme de scriere corectă, de ortografie şi de punctuaţie”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *