Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a demisionat din funcție

Adrian Chesnoiu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Agriculturii și se autosuspendă din PSD, în urma acuzațiilor formulate de DNA la adresa sa. El susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și și-a “desfășurat mereu activitatea executivă cu integritate și cu dedicare”.

Procurorii îl suspectează de abuz în serviciu pentru o presupusă trucare a unor concursuri de angajare, au declarat  surse din partid.

Șeful DNA, Crin Bologa, a cerut Camerei Deputaților să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis să trimită cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu la Comisia juridică pentru întocmirea raportului pentru luni, 27 iunie a.c., iar votul va fi dat în şedinţa de plen de marţi, 28 iunie a.c., potrivit Agerpres.

Procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu.

Potrivit anchetatorilor, ministrul ar fi cerut o parte din subiectele la concursuri publice, pentru patru persoane, iar trei dintre acestea ar fi obținut funcțiile pentru care au susținut proba.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *