Amenzile pentru necompletarea PLF au fost anulate

Parlamentul a votat proiectul de lege pentru anularea tuturor amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România și restituirea, la cerere, a sumelor plătite de către românii care au fost amendați. Proiectul a fost inițiat la propunerea deputaților PSD de Suceava, George Șoldan și Eugen Bejinariu.

Reamintim ca Mii de români au primit amenzi pentru necompletarea formularului de localizare sau completarea greșită a acestuia. Legea va fi trimisă la promulgare la Președintele României, iar apoi își va produce efectele.

George Șoldan: ”Un sistem birocratic încremenit în proceduri neînțelese și care punea românii inutil să se adreseze instanțelor de judecată m-a făcut să mă implic pentru rezolvarea acestei situații.  Mii de români au primit pe nedrept amenzi pentru necompletarea PLF sau completarea greșită a acestuia, iar soluția pentru a-i degreva de un calvar în justiție a fost inițierea legii pentru anularea acestor amenzi”.

”Nimeni nu ar fi crezut că dezbaterea privind problema amenzilor primite în mod nedrept de mii de români, pentru necompletarea formularului digital PLF va ajunge vreodată în Parlament”, declară George Șoldan.

Deputatul sucevean mai spune că a fost o nedreptate și o povară financiară pentru mii de români să plătească o amendă de 1000 sau 2000 de lei, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei chiar au completat formularul digital.

George Șoldan: ”Doar că nici ei, nici DSP-ul, nu mai puteau dovedi completarea formularului. Autoritățile ridicau din umeri, ziceau că nu pot anula amenzile, că trebuie plătite, conform legilor în vigoare, și îndemnau oamenii să conteste în instanță. Mii de români, în același timp, căutau soluții singuri alături de avocați și juriști. Chiar dacă unii au cerut anularea amenzilor în instanțe, legea trebuie să fie aplicată la fel pentru toată lumea. De aceea, am inițiat acest proiect de lege, să reparăm o eroare pe care statul trebuie să și-o asume, și să dăm tuturor banii înapoi. Mai mult, le cer scuze tuturor românilor amendați în mod nedrept de statul român, pentru tot chinul prin care au trecut.”

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *