Ordonanță de Urgență pentru amânarea ratelor la bănci

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care va permite amânarea ratelor la bănci pentru persoanele fizice şi juridice.

Persoanele juridice care vor să îşi amâne ratele la bănci trebuie să demonstreze că, în ultimele trei luni, au avut pierderi de cel puţin 25 de procente, iar persoanele fizice trebuie să arate că le-au crescut cheltuielile lunare cu 25%. Amânarea se face pentru maximum nouă luni şi doar la creditele fără restanţe în ultimele şase luni.

De asemenea, a fost extins ajutorul de stat denumit IMM Invest Plus şi la companiile care sunt afectate de criza din Ucraina.

Guvernul a prelungit şi programul IMM Invest Plus, care ajuta doar companiile afectate de pandemia de Covid-19 şi pentru companiile afectate de criza din Ucraina.

Schema de ajutor de stat pe Covid-19 şi cadrul temporar pe Covid-19 expiră în 30 iunie, drept pentru care am mers cu o nouă schemă pe noul cadru temporar de sprijin pentru Ucraina, iar toate programele pe care le avem deja lansate trec pe acest nou cadru. Mai mult decât atât, la rectificare, plafoanele vor fi suplimentate, declară Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Guvernul a mai adoptat şi un act normativ care va ajuta studenţii şi tinerii să primească credite bancare cu garanţia statului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *