Fostul vicepreședinte al CJ Suceava, plasat din nou în arest preventiv

Curtea de Apel Suceava a admis contestația formulată de DNA față de decizia Tribunalului Suceava, din data de 29 iunie a.c., care a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru fostul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Suceava, Cristinel Crețu.

Este pentru a doua oară când Curtea de Apel Suceava respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu care a fost dispusă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava.

Fostul vicepreședinte al CJ Suceava, Cristinel Crețu, aflat în stare de arest preventiv, a fost dus de urgență, în data de 25 iunie a.c., la Spitalul Județean de Urgență Suceava, cu suspiciune de infarct miocardic.

Avocatul Mihai Ștefănoaia declară că Cristinel Crețu a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, în regim de urgență, pe secția cardiologie, fiind suspect că ar fi suferit un infarct miocardic.

Potrivit acestuia, problemele de sănătate ale lui Cristinel Crețu au debutat  la începutul lunii mai, când se afla în arest preventiv la Alba-Iulia. Prezentându-se la medicul ORL a primit tratament pentru candidoză bucală, tratament care, din păcate, nu și-a făcut efectul, iar starea de sănătate s-a agravat. Prezența agresivă a candidozei, care s-a extins și în zona gâtului nu i-a dat posibilitatea de a se alimenta, contribuind astfel la degradarea stării de sănătate.

Ulterior, în urma analizelor medicale efectuate la Suceava s-a depistat o creștere alarmantă a unor valori care indică prezența unei infecții puternice în organism.

În toată această perioadă, starea de sănătate a lui Cristinel Crețu s-a agravat, analizele medicale indicând o deteriorare tot mai gravă a organismului și un risc crescut de boli cardiovasculare.

Interpretarea acestuia evidențiază prezența unei boli cardiace ischemice, prezența unei tahiaritmii atriale, medicul recomandând efectuarea, în regim de urgență, a unei coronarografii, existand un risc major de infarct miocardic.

Avocatul mai spune că, anterior perioadei de arest preventiv, starea de sănătate a lui Cristinel Crețu era una normală, bună, în prezent fiind una gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece.

Cristinel Crețu a fost arestat de la începutul lunii aprilie și a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită și trafic de influență.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *