Avertizare meteo: cod portocaliu de vijelii și precipitații

Peste 20 de judeţe şi Capitala se află sub avertizare cod portocaliu de vijelii şi de precipitaţii, de miercuri, de la ora 12:00, până joi, la aceeaşi oră. Alte judeţe se află sub cod galben de instabilitate atmosferică.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantităţi însemnate de precipitaţii şi vijelii pentru intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00, vizate fiind jumătatea de nord a Moldovei, local Transilvania, Muntenia şi nord-estul Olteniei.

”Vor fi averse torenţiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi local 35…40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp”, precizează ANM.

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a fost emisă pentru perioada 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00.

”În intervalul menţionat, în centrul, nordul şi nord-estul ţării, apoi şi în sud şi est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 25…40 l/mp”, anunţă ANM.

De asemenea, a fost emisă pentru miercuri şi o avertizare cod galben de caniculă, pentru judeţe din Muntenia şi din partea de sud a Moldovei.

”În intervalul menţionat valul de căldură se va menţine local în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade”, conform ANM.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *