La Siret, lucrările de reabilitare a drumurilor, sistate din cauza ACET Suceava

Primarul Orașului Siret, Adrian Popoiu, aduce acuze grave operatorului de apă și canal S.C. ACET S.A. și susține că, din cauza acestei firme, nu poate asfalta în oraș deși are finanțarea asigurată.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Adrian Popoiu spune că orașul Siret este plin de șantiere în construcție motivat de mai multe obiective de investiții care se derulează în paralel în cadrul unor proiecte câștigate de Primăria Siret în ultimii ani din fonduri europene. Cu toate acestea, lucrările de reabilitare și modernizare a unor sectoare de drumuri sunt sistate din cauza S.C. ACET S.A.

Adrian Popiu arată că Primăria Siret a constatat acum câțiva ani faptul că dorește să atragă fonduri pentru reabilitarea (asfaltarea) unor drumuri prin două proiecte cu finanțare europeană în paralel cu S.C. ACET S.A. care dorea să obțină fonduri pentru extinderea rețelei de apă-canal în întreg județul Suceava, inclusiv în Siret.

Mai mult, Adrian Popoiu, arată că gândind în perspectivă și preconizând că lucrările de apă-canal din sarcina S.C.ACET S.A. (Master planul județean) se vor suprapune peste cele de asfaltare, Primăria Siret a inițiat și a participat la mai multe ședințe cu numeroși factori decizionali unde ni s-au propus soluții și ni s-au promis măsuri concrete care să nu creeze disconfort în comunitate și să nu pericliteze finanțările câștigate de primărie pentru asfaltarea mai multor drumuri.

Adrian Popoiu a prezentat și un desfășurător al întâlnirilor la care a participat în ultimii ani în care S.C. ACET S.A. Suceava a asigurat că proiectul de extindere a rețelei de apă-canal nu va prezenta niciun risc pentru proiectele de asfaltare câștigate de Primăria Siret.

Adrian Popoiu spune că Primăria Siret a pregătit ani întregi proiectele de asfaltare a mai multor drumuri din Siret.

El atrage atenția că neimplicarea conducerii S.C. ACET S.A., inclusiv a directorului general ing. Ştefan Groza, în gestionarea fondurilor europene și a investiției de apă-canal în orașul Siret poate conduce la blocarea unui proiect de un sfert de miliard de euro la nivelul întregului județ Suceava, respectiv Master planul de apă-canal.

Totodată, Adrian Popoiu spune că sistarea lucrărilor de asfaltare și starea actuală a drumurilor din Siret este din cazua S.C. ACET S.A.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *