Două proiecte de reformare a învățământului, lansate în dezbatere publică

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică două proiecte de legi menite să reformeze radical sistemul de învăţământ din România.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că este vorba despre soluţiile identificate în cadrul proiectului România Educată, la realizarea căruia au contribuit peste 10.000 de specialişti, care a beneficiat de consultarea cu partenerii europeni şi a reunit toate aşteptările societăţii româneşti în raport cu educaţia.

Cele două documente – Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior – au fost publicate pe site-ul edu.ro, unde sunt prezentate în sinteză şi elementele de reformă pe care le includ.

Printre noutăţi, posibilitatea ca în cazul colegiilor naţionale să se organizeze examen de admitere şi o nouă formulă de Bacalaureat, începând cu generaţia care va intra la liceu o dată cu aplicarea noilor prevederi.

Se doreşte ca traseul legislativ să fie parcurs astfel încât legislaţia să intre în vigoare din septembrie 2023, însă pentru aceasta va mai fi nevoie de alte peste 300 de acte normative, precizează Ministrul Educației.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *